Ainesosat
NELJÄLLE | |
500 g | valkokaalia |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | maustekurkku |
2 rkl | öljyä |
300 g | broilerin fileesuikaleita |
1 l | kanalientä |
1 tl | kurkumaa |
1/2 dl | hienonnettua tilliä |
100 g | ranskankermaa |
ripaus | mustapippuria |
Tomaattitoastit: | |
8 viipaletta | Vaasan Iso Vehnäpaahtoa |
4 rkl | majoneesia |
2 tl | dijonsinappia |
2 | tomaattia |
1/2 dl | hienonnettua basilikaa |
4 | rapeaa salaatinlehteä |
Ohje:
Leikkaa valkokaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuutioi maustekurkku.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää broilerinfileesuikaleet ja ruskista. Lisää kattilaan kaalisuikaleet ja valkosipulit. Kuullota pari minuuttia.
Lisää kanaliemi, kurkuma, hienonnettu tilli ja maustekurkut. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen noin 20 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Rouhi pinnalle mustapippuria. Tarjoile keitto ranskankerman kanssa.
Tomaatti-toastit:
Paahda paahtoleipäviipaleet leivänpaahtimella rapeiksi.
Sekoita majoneesi ja dijonsinappi keskenään ja voitele leivät tällä seoksella.
Pese ja viipaloi tomaatit ja levitä viipaleet neljän paahtoleivän päälle. Ripottele tomaattien päälle basilikaa. Levitä päällimmäisiksi salaatinlehdet. Aseta täytteen päälle paahtoleipäviipaleet kansiksi. Leikkaa toastit kulmasta kulmaan kolmioleiviksi.