Ainesosat
1 pss | Vaasan Kauratyynyjä |
maapähkinävoita | |
1 | omena |
1,5 dl | vettä |
1 dl | sokeria |
0,5 dl | etikkaa |
1 tl | vaniljauutetta tai vaniljatankoa |
30 g | saksanpähkinöitä |
2 rkl | sokeria |
ripaus suolaa | |
1 rkl | vettä |
Ohje:
Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa, kaavi siemenet ja siirrä niin siemenet kuin tanko kattilaan. Kiehauta seos miedolla lämmöllä niin, että sokerikiteet sulavat. Nosta kattila liedeltä. Jos käytät vaniljatangon sijaan uutetta, lisää se tässä vaiheessa.
Kaada liemi omenaviipaleiden päälle. Odota 10–15 minuuttia ja nosta sitten omenaviipaleet talouspaperin päälle kuivumaan ja jäähtymään.
Rouhi saksanpähkinät ja siirrä ne pannulle. Mittaa mukaan sokeri, suola sekä vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla jatkuvasti sekoitellen. Kun sokerikiteet ovat sulaneet ja vesi on haihtunut, kaada pähkinät kulhoon jäähtymään.
Levitä maapähkinävoita leiville, asettele päälle omenasiivuja ja viimeistele ripottelemalla päälle karamellisoituja pähkinöitä. Voit halutessasi valuttaa leipien päälle vielä hieman vaahterasiirappia!