Ainesosat

2 viipaletta Kaurasydän-leipää
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl rypsiöljyä
3 dl saksan- ja hasselpähkinöitä
½ tl kanelia tai kardemummaa
2 rkl kanelilla maustettua tuorejuustoa

Ohje:

Kuumenna hunaja, sokeri ja öljy paistinpannulla varoen. Lisää pähkinät ja paahda niitä seoksessa hetki. Mausta kanelilla tai kardemummalla. Kaada pähkinäseos leivinpaperille jäähtymään. Paahda Kaurasydän –viipaleet, voitele ne tuorejuustolla ja leikkaa kolmeen osaan. Rouhi jäähtyneitä pähkinöitä hieman ja lusikoi niitä leiville. Tarjoile pienenä naposteltavana vaikkapa iltateen kanssa.
Pähkinät ja mantelit sisältävät runsaasti pehmeää rasvaa ja proteiinia, ja niiden säännöllinen käyttö pienentää LDL-kolesterolipitoisuutta.