Ainesosat
1 pss | Vaasan Soft Bun perunaburgereita |
1 | pihvitomaatti |
1 | punasipuli |
salaattia | |
Bataatti-mustapapupihvit: | |
1 | bataatti (noin 350 g) |
1 | sipuli |
1 rkl | öljyä |
4 | valkosipulinkynttä |
1 prk | käyttövalmiita mustapapuja (noin 230 g) |
1 dl | korppujauhoja |
2 rkl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
1/2 tl | savupaprikajauhetta |
1/2 tl | jauhettua juustokuminaa |
1/2 tl | chilijauhetta |
1/2 tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippuria |
Kurkkumajoneesi: | |
2 tl | tuoretta kurkumaa raastettuna |
1 dl | majoneesia |
1 rkl | sitruunamehua |
suolaa |
Ohje:
Bataatti-mustapapupihvit:
Kuori bataatti ja kuutioi se. Kuori sipuli ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Levitä bataatit ja sipulit pellille leivinpaperin päälle ja hiero joukkoon öljy. Laita myös valkosipulinkynnet kuorineen pellille. Paahda aineksia 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes kypsiä.
Siirrä bataatit ja sipulit tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää tehosekoittimeen. Valuta mustapavut, lisää muiden ainesten joukkoon yhdessä korppujauhojen, korianterin ja maustein kanssa. Aja seos suht tasaiseksi massaksi. Laita pihvimassa jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Muotoile sitten taikinasta neljä pihviä ja paista ne keskilämmöllä öljyssä pannulla molemmin puolin kauniin ruskistuneiksi.
Kurkumamajoneesi:
Kuori ja raasta kurkuma hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste majoneesin joukkoon, mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Hampurilaisten kokoaminen:
Leikkaa pihvitomaatista neljä siivua, kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Lämmitä sämpylät ja voitele sekä pohja että kansi kurkumamajoneesilla. Täytä hampurilaiset salaatilla, bataatti-mustapapupihvillä, pihvitomaatilla ja punasipulilla. Tarjoile heti.