Ainesosat
6 kpl | Vaasan Soft DOG-hodarisämpylää |
2 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
3 rkl | rypsiöljyä |
1/2 tl | suolaa |
lehtipersiljaa hienonnettuna | |
paahdettua sipulia | |
Karjalanpaisti: | |
400 g | karjalanpaistilihaa |
2 | sipulia |
3/4 tl | suolaa |
6 kpl | mustapippuria |
vettä | |
Sinappimajoneesi: | |
1 dl | majoneesia |
1 rkl | karkeaa sinappia |
ripaus suolaa | |
ripaus mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valmistele lihat: Kuori ja lohko sipuli ja laita ne lihojen kanssa uunivuokaa. Ripottele päälle suola ja laita joukkoon mustapippurit. Kaada päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä 175- asteisessa uunissa 2–3 tuntia.
Paloittele porkkanat ja palsternakka tikuiksi pellille ja valuta niiden päälle öljyä ja ripota suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes tikut ovat kypsiä.
Nostele kypsä liha liemestään ja revi sitä kevyesti suikalemaisemmaksi.
Sekoita sinappimajon ainekset keskenään.
Lämmitä sämpylät.
Kokoa hodarit: majoneesia, karjalanpaistilihaa, paahdettuja juureksia, hienonnettua lehtipersiljaa ja paahdettua sipulia.