Ainesosat
4 | Vaasan Hot Dog -hodarisämpylää |
1 kg | juureksia (esim. lanttu, palsternakka, porkkana) |
2 rkl | öljyä |
2 rkl | hunajaa |
1 rkl | vahvaa sinappia |
suolaa | |
mustapippuria | |
1 | sipuli |
2 rkl | margariinia tai voita |
1 pkt (250 g) | Härkistä |
1/2 tl | maustepippuri |
vettä | |
herneenversoja | |
Puolukkasalsaa: | |
200 g | (pakaste) puolukoita |
1 | pieni punasipuli hienonnettuna |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 | chili hienonnettuna |
3 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
1 rkl | punaviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Kuori ja paloittele juurekset, laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja sinappi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda juureksia 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Valmista tässä puolukkasalsa: sulata pakastepuolukat, sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna margariini pannulla, lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää Härkis pannulle ja ruskista. Mausta maustepippurilla ja sekoita joukkoon hieman vettä juuri ennen tarjoilua, jotta saat aikaan käristysmäisen kastikkeen.
Lämmitä hodarisämpylät kuivalla pannulla. Täytä ne paahdetuilla juureksilla, härkiskäristyksellä ja puolukkasalsalla. Viimeistele herneenversoilla.