Ainesosat
600 g | kanan paistileikettä |
3 rkl | öljyä |
1 rkl | hunajaa |
1/2 | sitruunan mehu |
2 tl | currya |
2 tl | paprikajauhetta |
1 tl | suolaa |
1 kg | perunaa |
3-4 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
1 | pieni pala juuriselleriä tai pari vartta varsiselleriä |
1 | sipuli tai pätkä purjoa tai pari vartta kevätsipulia |
1 ruukku | persiljaa |
3 | laakerinlehteä |
1 tl | kokonaisia maustepippureita |
0,5 tl | valkopippurijauhetta |
1 tl | mustapippurirouhetta |
1-2 tl | suolaa |
1 pkt | Vaasan Ruispaloja |
voita tai margariinia | |
kermajuustoa |
Ohje:
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Sekoita uunivuoassa kanoihin kaikki mausteet ja siirrä uuniin
kypsymään noin 30 minuutiksi. Revi sitten kypsät kanat paloiksi ja jätä ”mehevöitymään” vielä uunivuokaan
liemen joukkoon.
Kuori perunat, porkkanat, palsternakka sekä selleri ja pilko juurekset pieniksi suupaloiksi. Silppua sipuli ja persilja.
Lisää juurekset, sipulit, puolet persiljasta sekä kaikki mausteet isoon kattilaan ja laske vettä päälle niin, että ainekset peittyvät. Keitä, kunnes
juurekset ovat kypsiä.
Lisää pilkotut kanat sekä loppu persilja keittoon. Siirrä lientä pari kauhallista vuokaan, pyörittele muutaman kerran ja kaada takaisin
kattilaan. Näin saat kaiken ihanan kanaliemen talteen. Sekoita keitto, maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Aseta Ruispalat pellille, levitä niille levitettä ja raasta reilut keot juustoa.
Siirrä leivät uuniin jälkilämmölle hetkeksi niin, että juusto sulaa. Nauti lämpiminä keiton kanssa.