Ainesosat
6:lle hengelle | |
6 | Vaasan Saaristolaispalaleipää |
2 | kananmunaa |
½ | punasipuli |
½ dl | rahkaa |
½ dl | majoneesia |
1 rkl | mätitahnaa |
2 rkl | tilliä hienonnettuna |
2 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
1 rkl | sitruunan mehua |
½ tl | suolaa |
ripaus mustapippuria myllystä | |
200 g | savustettua siikaa |
1 rkl | voita |
tuoretta tilliä |
Ohje:
Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita keskenään rahka, majoneesi ja mätitahna. Lisää punasipulisilppu, tilli ja persilja. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Paloittele savusiika kauniiksi paloiksi. Voitele leipäviipaleet kevyesti voilla ja lusikoi niille rahkamajoneesiseosta. Asettele päälle savusiikapala ja kananmunan lohko. Koristele tuoreella tillillä.