Ainesosat
4 kpl | Vaasan Dark Dog -sämpylöitä |
8 kpl | kalapuikkoa |
200 g | keitettyä perunaa |
300 g | Arla kermaviiliä |
1 ruukku | ruohosipulia |
1 ruukku | tilliä |
½ kpl | sitruuna |
½ kpl | kurkku |
½ dl | väkiviinaetikkaa |
½ dl | sokeria |
½ dl | vettä |
pala | piparjuurta |
suolaa, mustapippuria |
Ohje:
Laita kermaviili valumaan 2 tunniksi kahvisuodattimeen. Leikkaa perunat, tilli, ruohosipuli ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja mustapippurilla.
Kiehauta sokeri, vesi, etikka ja jäähdytä. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja kaada jäähtynyt pikkeliliemi päälle.
Kokoaminen
Lämmitä Dark Dog -sämpylät uunissa ja paista kalapuikot öljyssä. Aseta kalapuikot sämpylän väliin, kasaa päälle kermaviiliperuna sekä pikkelöity kurkku. Koristele tillillä sekä raastetulla piparjuurella.