Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark Dog -sämpylöitä
8 kpl kalapuikkoa
200 g keitettyä perunaa
300 g Arla kermaviiliä
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku tilliä
½ kpl sitruuna
½ kpl kurkku
½ dl väkiviinaetikkaa
½ dl sokeria
½ dl vettä
pala piparjuurta
suolaa, mustapippuria

Ohje:

Laita kermaviili valumaan 2 tunniksi kahvisuodattimeen. Leikkaa perunat, tilli, ruohosipuli ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja mustapippurilla.

Kiehauta sokeri, vesi, etikka ja jäähdytä. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja kaada jäähtynyt pikkeliliemi päälle.

 

Kokoaminen

Lämmitä Dark Dog -sämpylät uunissa ja paista kalapuikot öljyssä. Aseta kalapuikot sämpylän väliin, kasaa päälle kermaviiliperuna sekä pikkelöity kurkku. Koristele tillillä sekä raastetulla piparjuurella.