Ainesosat
2 kpl | Vaasan Dark Dog -hodarisämpylää |
400 g | perunaa |
200 g | lanttua |
2 rkl | öljyä |
1/2 tl | suolaa |
8 siivua | pekonia |
1 ruukku | salaattia |
200 g | kirsikkatomaatteja |
6 | retiisiä |
250 g | muikkuja |
Kumina-kermaviilikastike: | |
200 g | kermaviiliä |
3 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
1 tl | kuminaa |
1/2 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria |
Ohje:
Kuori ja paloittele perunat ja lantut, laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsyneet ja ruskistuneet.
Mittaa kaikki kastikeainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Revi sämpylät peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon 1 rkl öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paista pekonit rapeiksi kuumalla ja kuivalla pannulla.
Revi salaatti kulhoihin. Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa retiisit siivuiksi. Lisää ne kulhoihin yhdessä paahdettujen juuresten, sämpyläkrutonkien, pekonisiivujen ja savumuikkujen kanssa. Tarjoile kukkobowlit kumina-kermaviilikastikkeen kanssa.
Vaasan Dark Dog
Vaasan Street Food -tuoteperheen uusin tulokas Dark Dog on rukiinen hot dog -sämpylä. Täysjyväruista 26% sisältävä runsaskuituinen sämpylä on terveellisempi valinta sallittuun hodariherkutteluun.
Dark Dogin koostumus on ihanan muhkea ja maussa on aavistuksen verran makeutta. Dark Dogin pinta kiiltää, kuten pitääkin ja pinnalle on ripoteltu unikonsiemeniä. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa.
Tutustu