Vietnamilainen Street Food -buffet

Kerää kaveriporukka kasaan ja täytä pöytä Street Food -mauilla Vietnamista. Bánh mì -hodarien ja hampurilaisten väliin sujahtaa tulisia lihapullia ja pihvejä sekä pikkelöityjä kasviksia. Vietnamilaista makumaailmaa täydentävät maustekastikeet ja korianteri.

 

Reseptillä valmistat 8 hodaria ja 8 burgeria.

Valmistusaika

Annosmäärä

Kerää kaveriporukka kasaan ja täytä pöytä Street Food -mauilla Vietnamista. Bánh mì -hodarien ja hampurilaisten väliin sujahtaa tulisia lihapullia ja pihvejä sekä pikkelöityjä kasviksia. Vietnamilaista makumaailmaa täydentävät maustekastikeet ja korianteri.

 

Reseptillä valmistat 8 hodaria ja 8 burgeria.

Ainesosat

  • 8 Vaasan hampurilaissämpylää, esim. The BRGR
  • 8 Vaasan hodarisämpylää, esim. Soft Dog

Lihapullat & pihvit

  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Raastettua inkivääriä
  • 4 kpl Hoikkaa kevätsipulia hienonnettuna
  • 800 g possun- tai naudan jauhelihaa
  • 3 rkl Thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 rkl Maizenaa tai perunajauhoja
  • 1 dl Hienonnettua korianteria
  • 1 t Sriracha-chilikastiketta
  • Muutama kierros mustapippuria myllystä

Pikkelöidyt kasvikset

  • 4 Porkkanaa
  • 300g Retikkaa
  • 8 Retiisiä
  • 1/2 Kurkkua
  • 1,5 dl Sokeroimatonta riisiviinietikkaa
  • 1 dl Vettä
  • 1 dl Sokeria
  • 1 tl Tomusokeria

Tarjoiluun:

  • 3 dl Täysmajoneesia
  • 1 ruukku Tuoretta korianteria
  • 3 Kevätsipulia hienonnettuna
  • Rouhittua mustapippuria myllystä
  • 1-2 rkl Thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
Ohje:
Lihapullien ja pihvien valmistus
Kasvisten pikkelöinti
Kasaaminen