Vegaaninen voileipäkakku

Hurmaava vihreä hummus toimii tämän vegaanisen voileipäkakun täytteenä. Kakku kääritään kääretortun muotoon ja hunnutetaan herkullisella kuorrutteella. Koristele kakku kauden kasviksilla ja yrteillä.

 

Reseptillä valmistat 10–12 annosta. Työaika: 45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Valmistusaika

Annosmäärä

Hurmaava vihreä hummus toimii tämän vegaanisen voileipäkakun täytteenä. Kakku kääritään kääretortun muotoon ja hunnutetaan herkullisella kuorrutteella. Koristele kakku kauden kasviksilla ja yrteillä.

 

Reseptillä valmistat 10–12 annosta. Työaika: 45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Ainesosat

  • 16 viipaletta Vaasan Isopaahto -leipää

Hummus

  • 2 prk (à 380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ravintohiivaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 0,5–1 tl suolaa

Kostutus

  • 2 dl kaurajuomaa

Kuorrutus

  • 200 g vegaanista tuorejuustoa
  • Tilkka kaurajuomaa tai vettä

Koristelu

  • Herneenversoja
  • Parsaa
  • Kevätsipulia
  • Syötäviä kukkia
Ohje