Tuorehernekeitto & rapeat ruistikut

Pakasteherneistä, mintusta ja limetistä syntyy vartissa raikas hernekeitto. Keiton pinnalle paistetaan viipale ilmakuivattua kinkkua. Dippaile keittoon uunissa rapeutettuja ja valkosipuliöljyllä maustettuja Vaasan Ruispalat -tikkuja!

 

Vinkki! Kasvisruokailija voi korvata kinkun aurinkokuivatuilla tomaateilla!

Valmistusaika

Annosmäärä

Pakasteherneistä, mintusta ja limetistä syntyy vartissa raikas hernekeitto. Keiton pinnalle paistetaan viipale ilmakuivattua kinkkua. Dippaile keittoon uunissa rapeutettuja ja valkosipuliöljyllä maustettuja Vaasan Ruispalat -tikkuja!

 

Vinkki! Kasvisruokailija voi korvata kinkun aurinkokuivatuilla tomaateilla!

Ainesosat

4 annosta

  • 600 g pakasteherneitä
  • 8 dl vettä
  • 3–4 rkl kasvisfondia
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 2 rkl limetin mehua
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 tl öljyä
  • 100 g ranskankermaa

Ruistikut

  • 4 palaa Vaasan Ruispalat -leipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
Ohje