Skagen voileipäkakku kevään juhliin

Runsas skagen-voileipäkakku hurmaa kevään ja kesän juhlissa. Ruisleipämuru tuo katkarapukakkuun sopivaa purutuntumaa ja mainiota lisämakua.

 

Vinkki: Voit valmista ylijäävistä paahtoleivän kuorista pangrattatoa eli köyhän miehen parmesaania. Katso ohje täältä.

 

Reseptistä tulee 15 annosta.

Valmistusaika 40 min + tekeytyminen 4 tuntia.

Valmistusaika

Annosmäärä

Runsas skagen-voileipäkakku hurmaa kevään ja kesän juhlissa. Ruisleipämuru tuo katkarapukakkuun sopivaa purutuntumaa ja mainiota lisämakua.

 

Vinkki: Voit valmista ylijäävistä paahtoleivän kuorista pangrattatoa eli köyhän miehen parmesaania. Katso ohje täältä.

 

Reseptistä tulee 15 annosta.

Valmistusaika 40 min + tekeytyminen 4 tuntia.

Ainesosat

 

Skagen röra -täyte:

  • 300 g käsinkuorittuja katkarapuja
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 pientä punasipulia
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • mustapippuria myllystä

 

Kostutukseen:

  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl vettä

 

Kuorrutus:

  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 luomu sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • ripaus suolaa ja sokeria

 

Koristeeksi:

kurkkuviipaleita, sitruunaviipaleita, tilliä, salaatinversoja ja syötäviä kukkia, katkarapuja ja kirjolohenmätiä