Savustettua maa-artisokkakeittoa ja maksapateeleipiä

Maa-artisokka saa uuden makuvivahteen savustuksesta. Savustaminen onnistuu helposti uunissa savustuspussissa. Valmiin keittoannoksen pinnalle valutettu seesaminsiemenöljy korostaa paahtunutta makua. Hienostuneen makuisen keiton rinnalle sopii makean mausteisesta joululimpusta, maksapateesta, kirsikkahillosta ja sinihomejuustosta kasattu leipä.

Valmistusaika

Annosmäärä

Maa-artisokka saa uuden makuvivahteen savustuksesta. Savustaminen onnistuu helposti uunissa savustuspussissa. Valmiin keittoannoksen pinnalle valutettu seesaminsiemenöljy korostaa paahtunutta makua. Hienostuneen makuisen keiton rinnalle sopii makean mausteisesta joululimpusta, maksapateesta, kirsikkahillosta ja sinihomejuustosta kasattu leipä.

Ainesosat

  • 600 g maa-artisokkia
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 savustuspussi

Keiton pinnalle

  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä
  • Timjamia

Maksapateeleivät

  • 4 viipaletta Vaasan Vaaleaa Joululimppua
  • Voita
  • 100 g maksapateeta
  • 4 rkl kirsikkahilloa
  • 80 g sinihomejuustoa
  • 4 rkl paahdettua sipulia
Ohje
Maksapateeleivät