Savulohihodarit

Kotimainen savulohi on maukas valinta hot dog -sämpylöiden täytteeksi. Savulohihodarin väliin laitetaan kalan lisäksi piparjuuri-perunasalaattia, kananmunaa ja marinoitua punasipulia.

 

Vinkki! Perunasalaattiin voi kätkeä edellisen aterian jämäpotut. Parasta siitä tulee kesällä uusilla perunoilla.

Valmistusaika

Annosmäärä

Kotimainen savulohi on maukas valinta hot dog -sämpylöiden täytteeksi. Savulohihodarin väliin laitetaan kalan lisäksi piparjuuri-perunasalaattia, kananmunaa ja marinoitua punasipulia.

 

Vinkki! Perunasalaattiin voi kätkeä edellisen aterian jämäpotut. Parasta siitä tulee kesällä uusilla perunoilla.

Ainesosat

  • 6 kpl Vaasan hodarisämpylää, esim. Soft Dog
  • 200 g lämminsavukirjolohifileetä
  • 3 kananmunaa
  • Ruohosipulia hienonnettua

Piparjuuri-perunasalaatti

  • 400 g perunaa
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1/2 tl suolaa
  • Ripaus mustapippuria rouhittuna

Marinoidut punasipulit

  • 2 punasipulia
  • 3/4 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
Ohje:
Marinoidut punasipulit
Piparjuuri-perunasalaatti