Ainesosat 1 pss Vaasan Ruissipsejä2 rkl oliiviöljyä1 keltasipuli hienonnettuna2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna1/3 kpl punaista chiliä1 prk GoGreen Luomu Kikherneet valutettuina½ tl juustokuminaa400 g GoGreen Luomu Tomaattimurska2 dl kana- tai kasvilientä Ohje: Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulia sekä chiliä noin kolme minuuttia. Lisää joukkoon valutetut kikherneet ja juustokumina. Kuullota vielä kolme minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvis- tai kanaliemi ja rosmariini. Keitä noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Poista rosmariinin oksa ja kaada hieman lientä toiseen kulhoon talteen. Soseuta tasaiseksi kutterissa tai sauvasekoittimella. Lisää sitruunan mehu, suola ja sokeri. Ohenna keitinliemellä tarvittaessa. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja annostele Ruissipsien päälle. Koristele kikherneellä ja rosmariinilla. Vinkki: Jos pyrettä jää, sekoita 1 dl pyrettä 200 grammaan jauhelihaa ja paista grillissä hampurilaispihviksi.