Ruisleivällä kuorrutettu sipulikeitto

Tämän sipulikeiton maun salaisuus on tilkassa vehnäolutta. Alkoholi haihtuu keitettäessä kokonaan pois, mutta olut jättää keittoon miedon makean ja raikkaan sitruunaisen maun. Helpoin tapa haudutella keitto on nostaa se uuniin pariksi tunniksi, jolloin sitä ei tarvitse vahtia. Jos haluat rikastaa keittoa, paista joukkoon kourallinen metsäsieniä. Valmiin keiton pinnalle ladotut, juustolla kuorrutetut leipäviipaleet pehmenevät keitossa suussasulaviksi.

Valmistusaika

Annosmäärä

Tämän sipulikeiton maun salaisuus on tilkassa vehnäolutta. Alkoholi haihtuu keitettäessä kokonaan pois, mutta olut jättää keittoon miedon makean ja raikkaan sitruunaisen maun. Helpoin tapa haudutella keitto on nostaa se uuniin pariksi tunniksi, jolloin sitä ei tarvitse vahtia. Jos haluat rikastaa keittoa, paista joukkoon kourallinen metsäsieniä. Valmiin keiton pinnalle ladotut, juustolla kuorrutetut leipäviipaleet pehmenevät keitossa suussasulaviksi.

Ainesosat

4 annosta

  • 3 isoa sipulia
  • 1 iso purjo
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 2 dl vehnäolutta
  • 1 l vettä
  • 2 lihafondikuutiota
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 viipaletta Vaasan Ruispalat Tumma Herkku -leipää
  • 2 dl raastettua gruyere- tai kermajuustoa
Ohje