Roskakalaburgeri

Tarttuiko kala onkeen? Muotoile kala pihveiksi ja nauti hampurilaisen välissä. Särkikalojen hankalien ruotojen kanssa ei tarvitse tuskailla, kun möyhennät fileet massaksi tehosekoittimessa.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistusaika: 45 min

Valmistusaika

Annosmäärä

Tarttuiko kala onkeen? Muotoile kala pihveiksi ja nauti hampurilaisen välissä. Särkikalojen hankalien ruotojen kanssa ei tarvitse tuskailla, kun möyhennät fileet massaksi tehosekoittimessa.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistusaika: 45 min

Ainesosat

  • 4 Vaasan hampurilaissämpylää, esim. Soft Bun
  • Voita ja öljyä paistamiseen
  • Kermaviiliä
  • Tillipestoa
  • Salaatinlehtiä

Roskakalapihvit

  • 400 g särkikaloja tai haukea nahattomina fileinä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria

Mummonkurkut

  • 1/2 kurkkua
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl vettä
  • 1 1/2 rkl väkiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • Ripaus suolaa

Tillipesto

  • 1 ruukku tilliä hienonnettua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
Roskakalapihvit
Mummonkurkut
Tillipesto
Kasaaminen