Punajuurihummusleivät

Nämä punajuurihummuksella päällystetyt vaaleanpunaiset leivät hurmaavat herkuttelijat ystävänpäivänä. Tarjoile leipiä rennolla ystävänpäiväbrunssilla leivosten sijaan tai vie työkavereille kahvihetken iloksi.

 

Reseptistä tulee 4–6 annosta.

Valmistusaika

Annosmäärä

Nämä punajuurihummuksella päällystetyt vaaleanpunaiset leivät hurmaavat herkuttelijat ystävänpäivänä. Tarjoile leipiä rennolla ystävänpäiväbrunssilla leivosten sijaan tai vie työkavereille kahvihetken iloksi.

 

Reseptistä tulee 4–6 annosta.

Ainesosat

1 pkt (400 g) Vaasan 100 % Kaura -leipää

2 rkl öljyä

1 valkosipulinkynsi

 

Punajuurihummus:

300 g kypsiä punajuuria

1 prk (380 g /230 g) kikherneitä suolaliemessä

1 pieni valkosipulinkynsi

3 rkl tahinia

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl sitruunanmehua

1 tl juustokuminaa

1/2 tl suolaa

 

Pikkelöity punasipuli:

1 pieni punasipuli

1 rkl öljyä

2 tl viinietikkaa

ripaus suolaa ja sokeria

 

Lisäksi:

miniversosalaattia tai rucolaa

1 luomusitruunan raastettu kuori

mustapippuria

 

Koristeeksi:

2 etikkapunajuurta

Ohje