Panzanella

Juhannuksen herkullisin salaatti syntyy eilisen keitetyistä perunoista. Ruokaisa panzanella juhlistaa kotimaisia raaka-aineita, kuten uusia perunoita ja punaposkisia tomaatteja.

 

Reseptistä tulee 4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

Valmistusaika

Annosmäärä

Juhannuksen herkullisin salaatti syntyy eilisen keitetyistä perunoista. Ruokaisa panzanella juhlistaa kotimaisia raaka-aineita, kuten uusia perunoita ja punaposkisia tomaatteja.

 

Reseptistä tulee 4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat

  • 4 kpl Vaasan Muhku-sämpylää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia, timjamia tai oreganoa
  • 5-8 keitettyä uutta perunaa
  • 300 g erilaisia tomaatteja
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 ruukku hienonnettua basilikaa
  • 1 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
  • mustapippuria myllystä

Kastike:

  • 3-4 sardelli- tai anjovisfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa

Ohje: