Pähkinäinen avokado­leipä

Avokado on parhaimmillaan leivän päällä. Avokadon vie uudelle tasolle egyptiläinen dukkah-mausteseos, jossa on pähkinöitä, siemeniä ja mausteita.

Valmistusaika

Annosmäärä

Avokado on parhaimmillaan leivän päällä. Avokadon vie uudelle tasolle egyptiläinen dukkah-mausteseos, jossa on pähkinöitä, siemeniä ja mausteita.

Ainesosat

  • 1 viipale Vaasan Taika Täysjyväkaura ohut paahto -leipää
  • 1-2 rkl tuorejuustoa
  • ½ kypsää avokadoa
  • ½ rkl dukkah-mausteseosta
  • Päälle versoja

Dukkah-mausteseos

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl manteleita
  • ½ rkl korianterinsiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl (kookos)sokeria
Ohje
Dukkah-mausteseos