Paahdettu kukkakaalikeitto & valkosipulilla sipaistut Kauratyynyt

Tämän keiton herkullisen maun salaisuus on se, että kaalin nuput ja varret paahdetaan uunissa. Paahtaminen miedontaa kukkakaalin luontaista kitkeryyttä ja tuo makuun ihanaa täyteläisyyttä. Keiton kera tarjotaan valkosipulitahnalla sipaistua, pinnalta rapeaksi paahdettua Kauratyyny-leipää. Valkosipulista tulee lempeän, aavistuksen makean makuinen, kun se saa kypsyä ja ruskistua uunissa kuorensa sisällä.

Valmistusaika

Annosmäärä

Tämän keiton herkullisen maun salaisuus on se, että kaalin nuput ja varret paahdetaan uunissa. Paahtaminen miedontaa kukkakaalin luontaista kitkeryyttä ja tuo makuun ihanaa täyteläisyyttä. Keiton kera tarjotaan valkosipulitahnalla sipaistua, pinnalta rapeaksi paahdettua Kauratyyny-leipää. Valkosipulista tulee lempeän, aavistuksen makean makuinen, kun se saa kypsyä ja ruskistua uunissa kuorensa sisällä.

Ainesosat

4 annosta

  • 1 iso (800 g) kukkakaali
  • 1 jauhoinen peruna
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl raastettua tai jauhettua muskottipähkkinää

Yrttiöljy

  • 1 dl hienonnettua persiljaa tai kirveliä
  • 1/2 dl öljyä

Valkosipulitahna

  • 1 paahdettu valkosipuli
  • 50 g voita
  • 1 d maitorahkaa
  • 1 rkl hienonnettua salviaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4–8 Vaasan Kauratyynyt -leipäpalaa
Ohje