Oklahoma Onion Smash burger

Tämä hampurilainen on lihanystävän unelma, sillä sen välistä löytyy kaksi smash-tyylistä pihviä sekä runsaasti paistettua sipulia. Tällä helpolla ja yksinkertaisella reseptillä onnistut varmastit! Resepti: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland.

 

Sipuli on hampurilaisten lisuke ajalta ennen kuin edes varsinaista hampurilaissämpylää tai juustohampurilaista oli keksitty. Oklahomalainen, valtatie 66:n varrella aikoinaan operoinut Ross Davis jatkoi suuren laman aikaan kallista jauhelihaa halvalla sipulilla ja litisti pihvin kuumaa pannua vasten ohueksi. Sitten hän tarjoili sipulipihvin leivänpalasten välissä. Näin hän sai lihan riittämään useampaan burgeriin. Tuo hieno ja maukas sipuliperinne jatkuu Oklaholmassa edelleen ja siitä on tullut Amerikan hampurilaiskulttuurin alueellinen erikoisuus.

Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella pehmeät Soft bun -perunasämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen kiinni, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.

 

Reseptillä valmistat 4 burgeria.

Valmistusaika

Annosmäärä

Tämä hampurilainen on lihanystävän unelma, sillä sen välistä löytyy kaksi smash-tyylistä pihviä sekä runsaasti paistettua sipulia. Tällä helpolla ja yksinkertaisella reseptillä onnistut varmastit! Resepti: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland.

 

Sipuli on hampurilaisten lisuke ajalta ennen kuin edes varsinaista hampurilaissämpylää tai juustohampurilaista oli keksitty. Oklahomalainen, valtatie 66:n varrella aikoinaan operoinut Ross Davis jatkoi suuren laman aikaan kallista jauhelihaa halvalla sipulilla ja litisti pihvin kuumaa pannua vasten ohueksi. Sitten hän tarjoili sipulipihvin leivänpalasten välissä. Näin hän sai lihan riittämään useampaan burgeriin. Tuo hieno ja maukas sipuliperinne jatkuu Oklaholmassa edelleen ja siitä on tullut Amerikan hampurilaiskulttuurin alueellinen erikoisuus.

Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella pehmeät Soft bun -perunasämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen kiinni, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.

 

Reseptillä valmistat 4 burgeria.

Ainesosat

  • 4 Vaasan hampurilaissämpylää, esim. The BRGR
  • 480 g jauhelihaa
  • 8 viipaletta Cheddar-juustoa
  • Reilusti ohueksi siivutettua makeaa sipulia

Oklahoma Onion sinappi-aioli

  • 2 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl kokojyvä Dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
Ohje
Pihvien "smashaus"