Maissikeitto ja chorizo-leipäkrutonkeja

Jos grillattu maissi jo kyllästyttää, kokkaa tuoreiden maissien jyvistä ihanaa meksikolaistyylistä keittoa. Jos maissinjyvien raapimiseen tähkistä ei ole aikaa, keiton voi valmistaa myös pakaste- tai tölkkimaissista. Keiton pinnalle asetellut, chorizomakkaran kanssa paistetut paahtoleipäkuutiot antavat keitolle herkullisen rapean suutuntuman. Leipäpalat imevät rasvasta suolaa ja aavistuksen tulisuutta.

 

Vinkki: tämä raikas sitruunan ja korianterin makuinen keitto sopii ihanasti myös rapujuhlien alkukeitoksi!

Valmistusaika

Annosmäärä

Jos grillattu maissi jo kyllästyttää, kokkaa tuoreiden maissien jyvistä ihanaa meksikolaistyylistä keittoa. Jos maissinjyvien raapimiseen tähkistä ei ole aikaa, keiton voi valmistaa myös pakaste- tai tölkkimaissista. Keiton pinnalle asetellut, chorizomakkaran kanssa paistetut paahtoleipäkuutiot antavat keitolle herkullisen rapean suutuntuman. Leipäpalat imevät rasvasta suolaa ja aavistuksen tulisuutta.

 

Vinkki: tämä raikas sitruunan ja korianterin makuinen keitto sopii ihanasti myös rapujuhlien alkukeitoksi!

Ainesosat

  • 4 dl tuoreita maissinjyviä
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua korianteria tai minttua
  • Suolaa ja pippuria

Chorizo-leipäkrutongit

  • 100 g chorizomakkaraa
  • 4 viipaletta paahtoleipää
Ohje