Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän takuuvarma suosikki. Kasaa kaunis voileipäkakku paahtoleivästä ja herkullisesta lohitäytteestä. Kakun kruunaa kuorrutus ja herkulliset koristelut.

 

Reseptillä valmistat 10–12 annosta. Työaika: 45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Valmistusaika

Annosmäärä

Lohivoileipäkakku on juhlapöydän takuuvarma suosikki. Kasaa kaunis voileipäkakku paahtoleivästä ja herkullisesta lohitäytteestä. Kakun kruunaa kuorrutus ja herkulliset koristelut.

 

Reseptillä valmistat 10–12 annosta. Työaika: 45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Ainesosat

  • 16 viipaletta Vaasan Isopaahto -leipää

Täyte

  • 300 g lämminsavulohta
  • 400 g tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 ruukkua tilliä
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 kevätsipulin varsi
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua

Kostutus

  • 2 dl maitoa

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2,5 dl majoneesia

Koristelu

  • Keitettyjä kananmunia
  • Rucolan versoja tai muita versoja
  • Mätiä tai merilevävalmistetta
  • Katkarapuja
  • Pikku kapriksia
Ohje