Leipäjuusto-poroburgeri

Kotimaastakin voi hakea inspiratiota street food -kokkailuun! Tämä lappi-henkinen leipäjuusto-poroburgeri vie sinut makumatkalle pohjoiseen.

 

Vinkki! Jos haluat vegeversion, jätä vain lihapihvi pois.

Valmistusaika

Annosmäärä

Kotimaastakin voi hakea inspiratiota street food -kokkailuun! Tämä lappi-henkinen leipäjuusto-poroburgeri vie sinut makumatkalle pohjoiseen.

 

Vinkki! Jos haluat vegeversion, jätä vain lihapihvi pois.

Ainesosat

  • 4 kpl Vaasan hampurilaissämpylää, esim. The BRGR
  • 4 pientä pyöreää leipäjuustokiekkoa
  • Marinoitua punasipulia
  • Rucolaa

Pihvit

  • 400 g poron jauhelihaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 4/4 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • Ripaus mustapippuria rouhittuna
  • Voita tai rypsiöljyä paistamiseen

Marinoidut punasipulit

  • 2 punasipulia
  • 3/4 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Sienimajoneesi

  • 150 g metsäsieniä (esim. suppilovahvero tai kanttarelli)
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • Ripaus mustapippuria rouhittuna
Ohje
Marinoidut punasipulit