Lehtikaalipasta ja ruis-pangrattatoa

Pangrattato on köyhänmiehen versio parmesaanista – italiaksi pane tarkoittaa leipää ja grattato raastettua. Hävikin taltuttamisen lisäksi ruismurut antavat makua ja rakennetta pasta-annokseen. Lehtikaalipastan väri piristää jopa pimeimpiä talvipäiviä. Reseptin on luonut meille Tara Junker.

 

Reseptistä valmistat annoksen neljälle hengelle. Valmistusaika 20 minuuttia

Valmistusaika

Annosmäärä

Pangrattato on köyhänmiehen versio parmesaanista – italiaksi pane tarkoittaa leipää ja grattato raastettua. Hävikin taltuttamisen lisäksi ruismurut antavat makua ja rakennetta pasta-annokseen. Lehtikaalipastan väri piristää jopa pimeimpiä talvipäiviä. Reseptin on luonut meille Tara Junker.

 

Reseptistä valmistat annoksen neljälle hengelle. Valmistusaika 20 minuuttia

Ainesosat

  • 4 viipaletta Vaasan Ruispalat leipää
  • 400 g lehtikaalia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1–2 dl oliiviöljyä
  • 400 g pastaa
Ohje