Kylmäsavulohikeittoa ja ruismurusalaattia

Kylmäsavulohesta, sulatejuustosta ja pakastekasviksista valmistuu herkkusoppa kymmenessä minuutissa. Keiton pinnalle heitelty ruisleipäsalaatti nostaa tämän arkisen ruuan uudelle tasolle. Jos haluat reilumpaa makua ja vähän potkua, hienonna paistettavien ruispalakuutioiden joukkoon vielä pari valkosipulinkynttä.

Valmistusaika

Annosmäärä

Kylmäsavulohesta, sulatejuustosta ja pakastekasviksista valmistuu herkkusoppa kymmenessä minuutissa. Keiton pinnalle heitelty ruisleipäsalaatti nostaa tämän arkisen ruuan uudelle tasolle. Jos haluat reilumpaa makua ja vähän potkua, hienonna paistettavien ruispalakuutioiden joukkoon vielä pari valkosipulinkynttä.

Ainesosat

  • 1 l kasvislientä (1 l vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
  • 200 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskijaa
  • 250 g kasvissuikaleita (pakaste)
  • 150 g viipaloitua kylmäsavulohifileetä
  • 2–3 rkl sitruunanmehua

Ruismurusalaatti:

  • 4 viipaletta Vaasan Ruispaloja
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ruukku villirucolaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 tl sormisuolaa
Ohje
Ruismurusalaatti