Kylmä tsatsikikeitto ja feta-rucolaleivät

Kesäpäivän kylmä tsatsikikeitto on supernopea valmistaa, ja se kulkeutuu kätevästi piknikille kylmälaukussa pulloon pakattuna. Maku vain paranee, kun keitto saa huilata hetken jääkaapissa ennen syömistä. Jos perheen pienimmät karttavat tujua valkosipulia, voi sen määrää vähentää – tai sen voi jopa jättää pois. Valkosipulin voi myös puristaa tai viipaloida suoraan lautasille, jolloin maku on raikkaan terävä. Fetajuustolla ja rucolalla täytetyt kaurakolmioleivät ruokaistavat keittoaterian.

Valmistusaika

Annosmäärä

Kesäpäivän kylmä tsatsikikeitto on supernopea valmistaa, ja se kulkeutuu kätevästi piknikille kylmälaukussa pulloon pakattuna. Maku vain paranee, kun keitto saa huilata hetken jääkaapissa ennen syömistä. Jos perheen pienimmät karttavat tujua valkosipulia, voi sen määrää vähentää – tai sen voi jopa jättää pois. Valkosipulin voi myös puristaa tai viipaloida suoraan lautasille, jolloin maku on raikkaan terävä. Fetajuustolla ja rucolalla täytetyt kaurakolmioleivät ruokaistavat keittoaterian.

Ainesosat

  • 1 iso tuorekurkku
  • 3/4 tl suolaa
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 6 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 tl sokeria

Feta-toastit:

  • 8 Vaasan Kauratyynyä
  • 150 g fetajuustoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 dl villirucolan lehtiä
Ohje:
Feta-toastit