Korealainen kanahampurilainen

Miltä kuulostaisi makumatka Koreaan? Tässä kanahampurilaisessa yhdistyvät korealaisen katukeittiön klassiset maut: rapeaksi friteerattu broileri, gochujang-majoneesi ja pikkelöidyt kurkut.

 

Vinkki! Burgeriannoksista tulee ammattimaisen näköisiä, kun pursotat kastikkeet paikalleen lusikalla levittämisen sijaan.

Valmistusaika

Annosmäärä

Miltä kuulostaisi makumatka Koreaan? Tässä kanahampurilaisessa yhdistyvät korealaisen katukeittiön klassiset maut: rapeaksi friteerattu broileri, gochujang-majoneesi ja pikkelöidyt kurkut.

 

Vinkki! Burgeriannoksista tulee ammattimaisen näköisiä, kun pursotat kastikkeet paikalleen lusikalla levittämisen sijaan.

Ainesosat

  • 4 kpl Vaasan hampurilaissämpylää, esim. The BRGR
  • Valmista kimchiä
  • Korianteria

Friteerattu broileri

  • 4-8 kpl broilerin luuttomia paistileikkeitä tai rintafileitä
  • 2 1/2 tl suolaa
  • 20 g tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mirin-riisiviiniä
  • 1 tl misotahnaa
  • 1 rkl ssamjang-tahnaa
  • 1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta

Friteeraustaikina

  • 4 dl pankojauhoja
  • 2 dl maissihiutaleita (murskaa hieman)
  • 2 tl chilihiutaleita
  • 2 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 1/2 tl sipulijauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • Öljyä paistamiseen

Gochujang-majoneesi

  • 200 g majoneesia
  • 2 rkl gochujang-tahnaa
  • 1 tl limen mehua

Pikkelöidyt kurkut

  • 1/2 kurkku
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä paahdettuna
Ohje
Broileri
Pikkelöidyt kurkut
Kasaaminen