Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku on valmistujaispöydän raikas yllättäjä. Kakkuun sujahtaa roppakaupalla kasviksia ja makua. Paahteinen paprikatäyte ja täyteläinen fetatäyte täydentävät toisiaan täydellisesti ja grillatut kasvikset antavat makuun lisätwistiä.

 

Reseptillä valmistat 10–12 annosta. Työaika: 1 h + 6–8 h kakun tekeytyminen

Valmistusaika

Annosmäärä

Kasvisvoileipäkakku on valmistujaispöydän raikas yllättäjä. Kakkuun sujahtaa roppakaupalla kasviksia ja makua. Paahteinen paprikatäyte ja täyteläinen fetatäyte täydentävät toisiaan täydellisesti ja grillatut kasvikset antavat makuun lisätwistiä.

 

Reseptillä valmistat 10–12 annosta. Työaika: 1 h + 6–8 h kakun tekeytyminen

Ainesosat

  • 16 viipaletta Vaasan Isopaahto -leipää

Paprikatäyte

  • 100 g valmiiksi paahdettuja tölkkipaprikoita
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 Vaasan Isopaahto -viipale
  • 0,5 tl suolaa

Fetatäyte

  • 100 g fetajuustoa
  • 200 g tuorejuustoa
  • mustapippuria

Grillatut kasvikset

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • öljyä
  • suolaa

Kostutus

  • 2 dl maitoa

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa

Koristeeksi

  • salaatinlehtiä
  • rucolan versoja tai muita versoja
  • saksanpähkinöitä
  • punasipulia
  • murustettua fetaa
Ohje