Jättimäkki-burgerit

Jättimäkki-reseptillä valmistat tutun klassikkohampurilaisen kotona. Täydennä "jättimäkki" ateriaksi ranskispellillä ja raikkaalla pirtelöllä, joka pyöräytetään vaniljajäätelöstä, mansikoista ja sitruunalimusta.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistusaika: 10 min + kypsennys 5 min

Valmistusaika

Annosmäärä

Jättimäkki-reseptillä valmistat tutun klassikkohampurilaisen kotona. Täydennä "jättimäkki" ateriaksi ranskispellillä ja raikkaalla pirtelöllä, joka pyöräytetään vaniljajäätelöstä, mansikoista ja sitruunalimusta.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistusaika: 10 min + kypsennys 5 min

Ainesosat

  • 4 Vaasan hampurilaissämpylää
  • 800 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa väh. 17%)
  • 1 sipuli
  • 1 herkkukurkku
  • 8 viipaletta cheddarjuustoa
  • 6–8 lehteä jäävuorisalaattia
  • Suolaa
  • Mustapippuria rouheena

Kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl sinappikurkkusalaattia
  • 1/2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl sipulijauhetta

Ranskispelti

  • 400 g pakasteranskalaisia
  • 6 viipaletta pekonia
  • 2 kevätsipulia

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
Ohje:
Ranskispelti