Itsenäisyyspäivän Suomivoikkarit

Valmista osaksi itsenäisyyspäivän menua kolme erilaista leipää, joissa maistuu kotimaa. Näissä päällisissä punajuurista tehdään tartar sinihomejuuston kanssa, graavilohi paritetaan mummon kurkkujen kanssa ja poron seuraksi paistetaan sieniä.

Arviosi

Valmista osaksi itsenäisyyspäivän menua kolme erilaista leipää, joissa maistuu kotimaa. Näissä päällisissä punajuurista tehdään tartar sinihomejuuston kanssa, graavilohi paritetaan mummon kurkkujen kanssa ja poron seuraksi paistetaan sieniä.

Ainesosat

    Punajuuritartar-sinihomejuustoleivät

    • 8 viipaletta Vaasan Ruispaloja
    • 6 kypsää, keskikokoista punajuurta
    • 1/4 pieni punasipuli
    • 1 kevätsipuli
    • 1 tl pikkukapriksia
    • 2 rkl hienonnettua persiljaa
    • 2 tl dijonsinappia
    • 1 tl worcestershire-kastiketta
    • 2 tl oliiviöljyä
    • Maun mukaan sormisuolaa & mustapippuria
    • 4 rkl voita tai majoneesia
    • 100 g sinihomejuustoa
    • Yrttejä

    Graavilohi-mummonkurkkuleivät

    • 8 viipaletta Vaasan Ruispaloja
    • 4 rkl voita
    • 8 salaatinlehteä
    • 8 viipaletta graavi- tai kylmäsavulohta
    • 1 annos mummonkurkkuja
    • Muutama oksa tilliä
    • 2 lohkoa sitruunaa
    • 1 kurkku
    • 1,5 dl vettä
    • 1 dl sokeria
    • 1/2 dl väkiviinietikkaa
    • 1/3 tl mustapippuria myllystä

    Kylmäsavuporo-sienileivät

    • 8 viipaletta Vaasan Ruispaloja
    • 4 rkl majoneesia
    • 1 tl raastettua piparjuurta
    • 8 pientä viipaletta kotimaista vuohenjuustoa, esim. vuohen gruyère
    • 150 g esikäsiteltyjä sieniä
    • Maun mukaan mustapippuria myllystä & suolaa
    • 24 ohutta viipaletta kylmäsavuporoa tai paahtopaistia
    • Muutama oksa rosmariinia
    • Muutama karpalo
    Ohje
    Punajuuritartar-sinihomejuustoleivät
    Graavilohi-mummonkurkkuleivät
    Kylmäsavuporo-sienileivät