Italian burgerit

Mamma Mia mikä hampurilainen! Tämä ateria vie sinut makumatkalle Italiaan. Tarjoile burgerit Nduja-perunoiden ja kaprisdipin kanssa. Aterian kanssa maistuu raikas kotitekoinen sitruunalimu, joka syntyy kivennäisvedestä ja sitruunan mehusta. Makeutta tuo oman maun mukaan loraus agavesiirappia.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistuaika: 20 min + grillaaminen 5 min

Valmistusaika

Annosmäärä

Mamma Mia mikä hampurilainen! Tämä ateria vie sinut makumatkalle Italiaan. Tarjoile burgerit Nduja-perunoiden ja kaprisdipin kanssa. Aterian kanssa maistuu raikas kotitekoinen sitruunalimu, joka syntyy kivennäisvedestä ja sitruunan mehusta. Makeutta tuo oman maun mukaan loraus agavesiirappia.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta. Valmistuaika: 20 min + grillaaminen 5 min

Ainesosat

  • 4 Vaasan hampurilaissämpylää, esim. Soft Bun
  • 600 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa vähintään 17%)
  • 4 rapeaa salaatinlehteä (esim. romaine)
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 punasipulia
  • 2 palloa mozzarellaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria rouheena

Gremolata

  • 2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl sitruunankuorta raasteena
  • 1 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Cacio e pepe-majoneesi

  • 1/2 tl mustapippuria rouheena
  • 1 dl pecorinojuustoa raasteena
  • 2 dl majoneesia

Nduja-perunat

  • 600 g pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
  • 1-2 rkl nduja-tahnaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Kaprisdippi

  • 2 rkl kapriksia
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 2 dl ranskankermaa
Ohje
Nduja-perunat ja kaprisdippi