Hummusleipä paahdetuilla kasviksilla

Hummus on helppo klassikko, joka sopii loistavasti myös ruokaisan ruisleivän täytteeksi, erityisesti pehmeiden paahdettujen kasvisten, makean tomaatin ja rapeiden versojen kanssa. Reseptin on meille tehnyt: Minska

 

Vinkki: Voit myös oikaista käyttämällä valmista hummusta, ja halutessasi ripauttaa sen joukkoon hieman kanelia ja cayennepippuria.

Valmistusaika

Annosmäärä

Hummus on helppo klassikko, joka sopii loistavasti myös ruokaisan ruisleivän täytteeksi, erityisesti pehmeiden paahdettujen kasvisten, makean tomaatin ja rapeiden versojen kanssa. Reseptin on meille tehnyt: Minska

 

Vinkki: Voit myös oikaista käyttämällä valmista hummusta, ja halutessasi ripauttaa sen joukkoon hieman kanelia ja cayennepippuria.

Ainesosat

  • 4 kpl Vaasan Ruispalat -leipää
  • 1 pieni (tai puolikas iso) munakoiso
  • 1 punainen paprika
  • 2 tomaattia
  • Kourallinen ituja tai versoja
  • Tuoretta basilikaa

Öljy

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl minttua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • Ripaus suolaa

Hummus

  • 1 tlk (230 g valutettuna) kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl vaaleaa tahinia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • n. 1/2 dl vettä
  • Ripaus suolaa
Ohje: