Hernepestoleivät

Häikäisevän vihreä tahna valmistuu helposti pakasteherneistä ja maistuu herkulliselta leivän päällä. Ruokaisasta pestosta saa myös kokonaisen aterian, kun yhdistää sen keitetyn pastan kanssa. Valitse täysjyväinen leipä tai pasta, niin saat paljon kuitua! Vinkki: Voit halutessasi lisätä pestoon rouhittua pähkinää tai raastettua juustoa.

 

Resepti on Venni ja Lyly - Ruokatutkijat kirjasta.

Valmistusaika

Annosmäärä

Häikäisevän vihreä tahna valmistuu helposti pakasteherneistä ja maistuu herkulliselta leivän päällä. Ruokaisasta pestosta saa myös kokonaisen aterian, kun yhdistää sen keitetyn pastan kanssa. Valitse täysjyväinen leipä tai pasta, niin saat paljon kuitua! Vinkki: Voit halutessasi lisätä pestoon rouhittua pähkinää tai raastettua juustoa.

 

Resepti on Venni ja Lyly - Ruokatutkijat kirjasta.

Ainesosat

  • Vaasan-leipää, esimerkiksi 100% Kaura
  • 1 pussi (200g) pakasteherneitä
  • 1 ruukku basilikaa tai lehtipersiljaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • (1 valkosipulinkynsi)
Ohje