Helppo voileipäkakku

Nam, tämä voileipäkakku maistuu varmasti kevään juhlahetkissä! Feta- ja punasipuli-savulohitäytteinen voileipäkakku on helppo valmistaa.

 

Vinkki! Käyttämällä kahta eri paahtoleipää saat kakun sisälle kivasti lisää väriä ja mielenkiintoa sekä tietysti makua. Omat lempparini tähän voileipäkakkuun ovat Vaasan Taika Täysjyväkauraviipaleet tai Vaasan Isopaahto Kaura sekä kaveriksi Vaasan TaikaRuis -ruisviipaleet.

 

Reseptin on tehnyt Emili Kumpuniemi, osana Emili & Vaasan Arkielämän ruokatreffit -yhteistyötä.

Valmistusaika

Annosmäärä

Nam, tämä voileipäkakku maistuu varmasti kevään juhlahetkissä! Feta- ja punasipuli-savulohitäytteinen voileipäkakku on helppo valmistaa.

 

Vinkki! Käyttämällä kahta eri paahtoleipää saat kakun sisälle kivasti lisää väriä ja mielenkiintoa sekä tietysti makua. Omat lempparini tähän voileipäkakkuun ovat Vaasan Taika Täysjyväkauraviipaleet tai Vaasan Isopaahto Kaura sekä kaveriksi Vaasan TaikaRuis -ruisviipaleet.

 

Reseptin on tehnyt Emili Kumpuniemi, osana Emili & Vaasan Arkielämän ruokatreffit -yhteistyötä.

Ainesosat

  • 200 g fetaa
  • Puolikas ruukku persiljaa
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria

Savulohi-punakaalitäyte

  • 100 g punakaalia
  • 1/2 luomusitruuna
  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria

Kokoaminen

  • 1 pss (n. 500 g) Vaasan-paahtoleipää
  • 1,5–2 dl maitoa

Kuorrute ja koristelut

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g ranskankermaa
  • Syötäviä kukkia ja persiljaruukun loppu
Fetatäyte
Savulohi-punakaalitäyte
Kokoaminen
Kuorrute ja koristelu