Gazpacho­ ruokai­silla lisäkkeillä

Gazpacho on kevyt klassikkokeitto, joka tarjoillaan kylmänä. Parhaimmillaan keitto on, kun teet sen etukäteen edellisenä päivänä ja annat sen maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoile vaikka raikkaan vihreän salaatin sekä paahdetun leivän kera.

Valmistusaika

Annosmäärä

Gazpacho on kevyt klassikkokeitto, joka tarjoillaan kylmänä. Parhaimmillaan keitto on, kun teet sen etukäteen edellisenä päivänä ja annat sen maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoile vaikka raikkaan vihreän salaatin sekä paahdetun leivän kera.

Ainesosat

  • 6 kpl tomaatteja
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1-2 kpl salottisipulia
  • 1 kpl valkosipuli
  • 10 kpl basilikanlehtiä
  • 1-2 kpl leivänpalaa (vanha vaalea leipä)
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl sherryetikkaa (tai punaviinietikkaa)
  • 2 rkl sokeria
  • Suolaa
  • Tabascoa
  • Mustapippuria
  • 2 kpl buffalomozzarellaa
  • 100-150 g paahtofileetä
  • Basilikaa

Salviavinegretti

  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1dl salvianlehtiä
  • 30 g sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohje
Salviavinegretti