Croque Monsieur

Croque Monsieur on klassinen ranskalainen voileipä, joka on sekä herkullinen että täyttävä. Se valmistetaan kinkusta ja juustosta, yleensä Gruyère- tai Emmental-juustosta, ja päälle levitetään kermaista béchamel-kastiketta.

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024–2025, ideoi reseptiikkaa Lantmännen Unibaken Vaasan-leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.

Valmistusaika

Annosmäärä

Croque Monsieur on klassinen ranskalainen voileipä, joka on sekä herkullinen että täyttävä. Se valmistetaan kinkusta ja juustosta, yleensä Gruyère- tai Emmental-juustosta, ja päälle levitetään kermaista béchamel-kastiketta.

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja kaudelle 2024–2025, ideoi reseptiikkaa Lantmännen Unibaken Vaasan-leipien ja Arla Pron maitotuotteiden voimin. Ismon apuna on ollut Kaisa Laanemäe, joka on Ismon assistenttina kisakauden.

Ainesosat

  • 2 viipaletta Vaasan Kauraskoa tai Vaasan Mestarin Kaurainen Perunaleipää
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 100 g kinkkuviipaleita
  • 100 g Arla Emmental-viipale 

Juustokastike

  • 35 g vehnäjauhoja
  • 35 g Arla Meijerivoita
  • 5 dl Arla kevytmaitoa
  • 1 dl Arla Emmental-raastetta