Ainesosat 20 Vaasan Hapankorppua1 l vettä tai mietoa liha- tai kasvislientäSavuporotäyte:Savuporotäyte: 50 g savuporoa pieninä kuutioina200 g pippuri- tai maustamatonta tuorejuustoa6 hillosipulia hienonnettuna½ tl rosépippuria murskattuna½ dl hienonnettua persiljaaLohitäyte:Lohitäyte: 100 g kylmäsavustettua kirjolohta pieninä kuutioina200 g yrtti- tai maustamatonta tuorejuustoa50 g tuoretta kurkkua pieninä kuutioina½ dl hienonnettua tilliäKoristeluun: kirsikkatomaatteja, oliiveja, hillosipuleita, kurkkua, persiljaa Ohje: Kasta hapankorput veteen muutamaksi sekunniksi ja lado ne työlaudan päälle vieri viereen. Peitä hapankorput muovilla tai tuorekelmulla ja anna niiden vetäytyä noin 15 min. Valmista haluamasi täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte hapankorpuille ja kääri ne rullalle. Lado rullat astiaan saumapuoli alaspäin ja anna niiden maustua kylmässä peitettynä vähintään puoli tuntia. Työnnä halutessasi rullien läpi cocktailtikku. Koristele rullat. Tarjoiluvinkki – Hapankorppuvartaat! Leikkaa hapankorppurullat kahteen osaan. Pujota varrastikkuun vuorotellen puolikkaita hapankorppurullia, kirsikkatomaatteja, kurkku- ja paprikapaloja sekä oliiveja.