Blinit Vaasanin tapaan

Blinit onnistuvat näppärästi myös ruis- ja kauraleivästä. Leipien luontaisesti hieman hapan maku sopii täydellisesti tuuraamaan perinteisiä blinilettuja. Tarjoa kaverina vaahdotettua smetanaa ja muita herkullisia blinien täytteitä. 

 

Reseptistä tulee 4 annosta.

Valmistusaika

Annosmäärä

Blinit onnistuvat näppärästi myös ruis- ja kauraleivästä. Leipien luontaisesti hieman hapan maku sopii täydellisesti tuuraamaan perinteisiä blinilettuja. Tarjoa kaverina vaahdotettua smetanaa ja muita herkullisia blinien täytteitä. 

 

Reseptistä tulee 4 annosta.

Ainesosat

3 palaa Vaasan 100 % Kaura -leipää

3 palaa Vaasan Ruispaloja

2 rkl voita

2 rkl rypsiöljyä

 

Vaahdotettu smetana:

2 prk (à 120 g) smetanaa

1/4 tl suolaa

rouhaisu mustapippuria

 

Täytteet:

50 g kylmäsavulohiviipaleita

50 g kirjolohen mätiä

1 suolakurkku

1/4 makeaa sipulia

1 dl tilliä

2 rkl hunajaa

Ohje