Ainesosat
Pohja: | |
10 palaa | Vaasan Koulunäkki Maukasta |
100 g | voita sulatettuna |
2 tl | aitoa vaniljasokeria |
½ dl | sokeria |
2 tl | kanelia |
Täyte: | |
500 g | maitorahkaa |
400 g | Philadelphia-tuorejuustoa |
1 dl | tomusokeria |
1 | pestyn sitruunan mehu ja kuori |
1 rkl | perunajauhoja |
3 | kananmunaa |
Vadelmakastike: | |
500 g | vadelmia |
1 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
Ohje:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murenna näkkileivät muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi, vaniljasokeri, sokeri ja kaneli. Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan. Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Kuumenna vadelmakastikkeen ainekset kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Paseeraa kastike siivilän läpi ja tarjoile juustokakun kanssa.