Ainesosat
3:lle hengelle | |
1 | Vaasan Jättipatonki |
1 | avokado |
limen mehua | |
2 rkl | rypsiöljyä |
200 g | viipaloitua vuohenjuustoa |
60 g | varsiselleriä ohuina viipaleina |
20 g | saksanpähkinöitä |
2 rkl | oliiviöljyä |
suolaa ja mustapippuria | |
vesikrassia |
Ohje:
Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi hedelmäliha. Soseuta saksanpähkinät ja oliiviöljy sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään tilkka limen mehua ja rypsiöljy ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kaada rypsiöljyseos avokado- ja varsiselleriviipaleiden joukkoon ja sekoita varovasti.
Halkaise patonki ja voitele se saksanpähkinä-oliiviöljyseoksella. Asettele alimman puolikkaan päälle avokadot, varsisellerit ja vuohenjuustoviipaleet. Koristele vesikrassilla ja saksanpähkinöillä. Nosta toinen puolikas päälle ja leikkaa patonki kolmeen osaan.