Ainesosat
4 kpl | Vaasan Hampurilaissämpylää |
800 g | naudan paistijauhelihaa (rasvaa väh. 17%) |
1 | sipuli |
1 | herkkukurkku |
8 viipaletta | cheddarjuustoa |
6-8 lehteä | jäävuorisalaattia |
suolaa | |
mustapippuria rouheena | |
Kastike: | |
2 dl | majoneesia |
2 rkl | sinappikurkkusalaattia |
1/2 tl | valkoviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
1/2 tl | paprikajauhetta |
1/2 tl | valkosipulijauhetta |
1/2 tl | sipulijauhetta |
Ranskispelti: | |
400 g | pakasteranskalaisia |
6 viipaletta | pekonia |
2 | kevätsipulia |
Kastike: | |
1 dl | majoneesia |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tl | valkoviini- tai omenaviinietikkaa |
Ohje:
Tee ensin kastike sekoittamalla majoneesin joukkoon kaikki kastikkeen ainekset.
Jaa sitten jauheliha 8 osaan ja muotoile hieman sämpylän kokoa isommiksi, ohuiksi pihveiksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
Leikkaa sipuli ja kurkku viipaleiksi, revi jäävuorisalaatti suupaloiksi.
Grillaa tai paista pihvejä kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia. Käännä pihvit ja laita juusto päälle. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
Kuumenna sämpylät joko paistinpannulla tai grillissä.
Kasaa hampurilainen: lusikoi kastike sämpylälle ja kokoa muut täytteet päälle seuraavassa järjestyksessä: salaatti, pihvi, tomaatti, pihvi, suolakurkku, sipuli. Lopuksi kansi, jolle on lusikoitu kastiketta, päälle.
Ranskispelti:
Levitä ranskalaiset leivinpaperin päälle uunipellille, jätä pellin reunaan tilaa pekonille. Levitä pekonisiivut ranskalaisten viereen. Kypsennä ranskanperunapussin ohjeiden mukaan.
Hienonna valkosipuli ja sekoita majoneesin joukkoon yhdessä etikan kanssa. Hienonna kevätsipuli, murustele kypsä pekoni ja ripottele ne kuumien ranskisten päälle. Lusikoi kastike pinnalle.