Ainesosat
8 kpl | jättikatkarapuja |
20 g | gochujangkastiketta |
1/2 kpl | yksikynsistä valkosipulia hienonnettuna |
50 g | rypsiöljyä |
1 kpl | jalopenoa renkaana |
1 | ruukku minttua |
1 | ruukku shisolehteä |
1 | ruukku korianteria |
30 g | mungpavun ituja |
10 g | rapeaa maissia |
2 kpl | limeä |
50 g | oliiviöljyä |
Avokaadokreemi: | |
1 kpl | avokadoa |
1 rkl | turkkilaista jogurttia |
1 tl | limenmehua |
4 tippaa | tabascoa |
suolaa |
Ohje:
Tee ensin avokadokreemi; poista avokadosta kuori ja kivi. Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään ja soseuta.
Mausta ravut gochujangkastikkeella, rypsiöljyllä, hienonnetulla valkosipulilla sekä limenkuorella. Lisää joukkoon yrttien lehdet ja mungpavun idut. Mausta yrttisalaatti yhden limen kuorella ja mehulla sekä oliiviöljyllä.
Lämmitä baot ohjeiden mukaan. Pursota pohjalle avokadokreemi, aseta jättikatkaravut ja yrttisalaatti väliin sekä pursota avokadokreemi päälle. Koristele annos jalapenolla ja rapealla maissilla. Voit puristaa myös limen mehua päälle halutessasi.