Ainesosat
Punajuuri"tartar"-sinihomejuustoleivät (8 kpl): | |
8 viipaletta | Ruispalat Ohut herkku-leipää |
6 | kypsää, keskikokoista punajuurta |
1/4 | pieni punasipuli |
1 | kevätsipuli |
1 tl | pikkukapriksia |
2 rkl | hienonnettua persiljaa |
2 tl | dijonsinappia |
1 tl | worcestershire-kastiketta |
2 tl | oliiviöljyä |
Maun mukaan | sormisuolaa & mustapippuria |
4 rkl | voita tai majoneesia |
100 g | sinihomejuustoa |
yrttejä | |
Graavilohi-mummonkurkkuleivät (8 kpl): | |
8 viipaletta | Ruispalat Ohut herkku-leipää |
4 rkl | voita |
8 | salaatinlehteä |
8 viipaletta | graavi- tai kylmäsavulohta |
1 annos | mummonkurkkuja |
Muutama oksa | tilliä |
2 lohkoa | sitruunaa |
1 | kurkku |
1,5 dl | vettä |
1 dl | sokeria |
1/2 dl | väkiviinietikkaa |
1/3 tl | mustapippuria myllystä |
Kylmäsavuporo-sienileivät (8 kpl): | |
8 viipaletta | Ruispalat Ohut herkku-leipää |
4 rkl | majoneesia |
1 tl | raastettua piparjuurta |
8 pientä viipaletta | kotimaista vuohenjuustoa, esim. vuohen gruyère |
150 g | esikäsiteltyjä sieniä |
Maun mukaan | mustapippuria myllystä & suolaa |
24 ohutta viipaletta | kylmäsavuporoa tai paahtopaistia |
Muutama oksa | rosmariinia |
Muutama | karpalo |
Ohje:
Punajuuri”tartar”-sinihomejuustoleivät:
Kuori kylmät punajuuret ja kuutioi mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa puna- ja kevätsipuli ja yhdistä ne punajuurten, kapristen ja lehtipersiljan kanssa. Sekoita sinappi, worcestershire, öljy, suola ja pippuri keskenään. Sekoita muiden aineiden joukkoon.
Sipaise leiville voita tai majoneesia. Nosta päälle punajuuri”tartaria” ja juustoa. Viimeistele yrteillä.
Graavilohi-mummonkurkkuleivät:
Valmista ensin mummonkurkut kuorimalla ja viipaloimalla kurkku. Sekoita vesi, sokeri, etikka ja pippuri. Lisää kurkut ja anna maustua viileässä vähintään 15 minuuttia.
Sipaise leiville voita ja nosta päälle salaattia, lohta ja kurkkuja. Viimeistele tillillä ja sitruunamehulla.
Kylmäsavuporo-sienileivät:
Yhdistä majoneesi ja piparjuuri ja levitä seos leiville. Nosta päälle juustoa ja kylmäsavuporoa. Paista sienet pannulla, ja rouhi niiden päälle pippuria ja halutessasi suolaa. Nosta leiville ja viimeistele rosmariinilla ja karpaloilla.