Ainesosat

4 kpl Vaasan Soft Bun perunaburgeri sämpylää
600 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa vähintään 17%)
4 rapeaa salaatinlehteä (esim. romaine)
2 isoa tomaattia
1 punasipulia
2 palloa mozzarellaa
suolaa
mustapippuria rouheena
Gremolata:
2 ruukkua lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl sitruunankuorta raasteena
1 1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
Cacio e pepe-majoneesi:
1/2 tl mustapippuria rouheena
1 dl pecorinojuustoa raasteena
2 dl majoneesia
Nduja-perunat:
600 g pieniä kiinteitä perunoita (esim. sikli)
1-2 rkl nduja-tahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
Kaprisdippi:
2 rkl kapriksia
1/2 ruukku basilikaa
2 dl ranskankermaa

Ohje:

Jaa jauheliha 4 osaan ja muotoile neljäksi pyöreäksi pihviksi. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla. Anna pihvien olla huoneenlämmössä kypsennykseen asti.

Valmista gremolata: hienonna lehtipersilja ja valkosipuli, pese ja raasta sitruunankuori. Sekoita ainekset keskenään pienessä kulhossa.

Tee cacio e pepe-majoneesi: paahda mustapippurirouhetta kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Raasta pecorino ja sekoita se mustapippurin kanssa majoneesin joukkoon.

Pese ja kuivaa salaatti, leikkaa tomaatti ja sipuli viipaleiksi.

Valuta mozzarella hyvin talouspaperin päällä ja revi molemmat pallot kuuteen osaan.

Kypsennä pihvit kuumassa grillissä tai paistinpannulla noin 2 minuuttia per puoli. Pihvi saa jäädä sisältä punertavaksi.

Kuumenna sämpylät joko paistinpannulla tai grillissä. Kokoa hampurilaiset: lusikoi majoneesia pohjalle ja nosta muuta aineet päälle seuraavassa järjestyksessä: salaatti, pihvi, tomaatti, sipuli, mozzarella ja gremolata. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kanteen ja nosta se hampurilaisen päälle.

 

Ndjua-perunat ja kaprisdippi:

Pese perunat huolellisesti ja keitä jurri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja levitä perunat uunipellille. Notkisjta nduja-tahna öljyllä. Painele perunat lyttyyn kauhan kuperalla puolella ja kääntele nduja-tahna perunoille. Ripottele suolaa pinnalle ja paahda uunissa noin 15 min 225 asteessa, kunnes perunat ovat kauniin kullanruskeat.

Dippi syntyy hienontamalla kaprikset ja basilika, ja sekoittamalla ne ranskankermaan.