Ainesosat
4:lle hengelle | |
6 kpl | Vaasan Lapin Rieskaset peruna |
250 g | Poron käristyslihaa |
1 | pieni sipuli |
1 rkl | voita tai rypsiöljyä |
tilkka vettä | |
100 g | kantarellituorejuustoa (esim Créme Bonjour) |
1-2 tl | kuivattua oreganoa |
100 g | savujuustoa raastettuna |
Ohje:
Hienonna sipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi paistinpannulla. Lisää käristysliha ja tilkka vettä. Hauduta kypsäksi. Voitele rieskat tuorejuustolla, ja lusikoi niiden keskelle hieman poronkäristystä. Ripottele käristykselle oreganoa, ja kääri rieska rullalle. Lado rieskarullat kevyesti voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Ripottele pinnalle savujuustoraaste, ja gratinoi rieskoja 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.