Ainesosat
4 kpl | Vaasan Ruispalat -leipää |
1 pieni (tai puolikas) | munakoiso |
1 | punainen paprika |
2 | tomaattia |
kourallinen | ituja tai versoja |
tuoretta basilikaa | |
Öljy: | |
3 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | sitruunamehua |
1 | valkosipulinkynsi |
1 tl | oreganoa |
1/2 tl | minttua |
1/2 tl | mustapippuria |
ripaus | suolaa |
Hummus: | |
1 tlk (230 g valutettuna) | kikherneitä |
1 | valkosipulinkynsi |
2 rkl | sitruunanmehua |
2 rkl | vaaleaa tahinia |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | juustokuminaa |
1 tl | kanelia |
1/2 tl | cayennepippuria |
n. 1/2 dl | vettä |
ripaus | suolaa |
Ohje:
Resepti 4 annokselle, valmistusaika 60 min
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, kuivatut yrtit, hienonnettu valkosipuli ja mustapippuri, lisää ripaus suolaa.
Poista munakoison kanta ja viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja paloittele se kahdeksaan osaan. Asettele munakoisot ja paprikat uunipellille leivinpaperin päälle ja kääntele öljy niiden joukkoon. Paahda uunissa noin 30 – 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet.
Valmista sillä aikaa hummus: valuta ja huuhdo kikherneet. Mittaa suolaa lukuun ottamatta kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen astiaan ja aja hummus tasaiseksi massaksi. Lisää vettä niin, että hummus on sopivan paksuista. Maista ja lisää viimeisenä suolaa oman makusi mukaan.
Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika karkeasti. Erota ruispalan puolikkaat ja sipaise reilusti hummusta kumpaankin puolikkaaseen. Asettele paahdetut, hieman jäähtyneet kasvikset pohjapuolikkaalle, lisää päälle viipaloitu tomaatti ja basilika. Aseta päällimmäiseksi idut tai versot, ja paina kansipuolikas leivän päälle.
Vinkki: Voit myös oikaista käyttämällä valmista hummusta, ja halutessasi ripauttaa sen joukkoon hieman kanelia ja cayennepippuria.